• The
  • Vanzz
  • Amsterdam
Even geduld a.u.b.
Het meest innovatieve fietsconcept van Nederland

The Vanzz – Amsterdam

Op een steenworp afstand van het Station Amsterdam Bijlmer ArenA, de Johan Cruijff ArenA en winkelcentrum de Amsterdamse Poort, komt The Vanzz. Een duurzame woontoren met daarin ca. 230 huurappartementen en een commerciële plint. Het project draagt zo bij aan de transitie van de Arenapoort, dat de komende jaren gaat veranderen van een kantoor- en evenementenplek naar een hoogwaardig multifunctioneel (woon)milieu.
Locatie Corridor, Amsterdam
Omvang ca. 23.000 m2 wonen en horeca
Eigenaar Vanzz Holding B.V.
Ontwikkelpartner Lingotto
Architect Team V Architectuur

meer stad

Het ontwerp van Team V Architectuur is innovatief en gaat voor hoogwaardige inclusieve woonkwaliteit. Met 2 snelle industriële liften word je met je fiets direct vanaf de straat naar jouw ‘fietstuin’ gebracht. Iedere verdieping heeft er één. Zo ontstaat op elke vloer een veilig woonbuurtje inclusief gemeenschappelijke buitenruimte. Hiermee wordt een grote anonieme en vaak onveilige fietsenkelder voorkomen. In de plint komen gemeenschappelijk voorzieningen. Allerlei ingrediënten die de sociale cohesie binnen The Vanzz versterkt. 

 

meer leven

Het plan houdt rekening met een gevarieerde woonmix met sociaal, middelduur en vrije sector, waarbij voor bewoners uit het stadsdeel Zuidoost een voorrangsregeling geldt. Ieder appartement krijgt een eigen buitenruimte en er is meer dan 1.000 m2 aan gemeenschappelijke buitenruimte. De horeca keert in de eindsituatie terug in de plint met een groot terras op het zuiden en aan het water. Hiermee wordt een duurzame en levendige toevoeging in het gebied gerealiseerd.  

 

Impressie: Vero Visuals 

Gerelateerd nieuws