• nieuwAmsterdam
Even geduld a.u.b.
Kantoor nieuwAmsterdam brengt stadsplein tot leven

nieuwAmsterdam

Het sterk verouderde nieuwAmsterdam gebouw in Amsterdam Zuidoost stond leeg. Hoe vind je weer aansluiting met toekomstige gebruikers? Een forse renovatie bood kansen. Duurzaamheid was key.
Locatie Hoekenrodeplein, Amsterdam Zuidoost
Omvang 29.000 m2 kantoren, 8.400 m2 hotel, 1.500 m2 horeca en parkeren
Opdrachtgever CBRE Global Investors
Architect Cie Architecten
Opleverdatum 2013

Meer stad

Het gebouw Nieuw Amsterdam (1984) werd tot op het beton gestript en opnieuw opgebouwd. Energie-label A en de duurzaamheidsklasse BREEAM Very Good zijn hierbij gerealiseerd. Het gebouw heeft in alle opzichten een transformatie ondergaan. De kenmerkende vorm van het gebouw is gebleven, maar alles ademt nu openheid, duurzaamheid en kwaliteit. Dankzij onze aanpak is CBRE Global Investors Nederland er onder meer in geslaagd om met Nuon Energy een langjarige huurovereenkomst af te sluiten.

Meer leven

Nuon is overgestapt naar een papierloos kantoor en Het Nieuwe Werken. Er is een enorme variëteit aan werk- en overlegplekken beschikbaar voor de 2.100 medewerkers. Op pleinniveau vind je inmiddels succesvolle horeca met terrassen en een hotellobby. Samen met de voorzieningen in de buurt is het een dynamisch en multifunctioneel plein geworden. En daarmee verbindt het ook de Amsterdamse Poort succesvol met de Arena Boulevard. Een espresso voor het werk, borrelen met collega’s of een heerlijke maaltijd. Je beleeft het hier.