• Transformatie
  • kantoorpand
  • Monchyplein
Even geduld a.u.b.
Leegstaand kantoorgebouw wordt gewilde woonlocatie

Transformatie kantoorpand Monchyplein

Den Haag groeit hard. De stad moet de komende jaren veel bouwen om het toenemende aantal inwoners te kunnen huisvesten Wij willen graag iedereen een fijne woonplek bieden in de stad. Juist daarom kijken we ook naar leegstaande kantoorruimtes. Het grotendeels leegstaande kantoorgebouw aan Alexanderveld biedt een mooie kans voor een kantoortransformatie.
Locatie Monchyplein, Den Haag
Omvang 43 luxe appartementen
Belegger Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer
Architect OZ Architects
Opleverdatum 2025

Meer stad

Door minder goed verhuurbare kantoorruimtes te transformeren naar een gewilde woonlocatie worden vraag en aanbod een stuk beter op elkaar afgestemd. Zoals we doen bij het Monchyplein. Dit bleek als kantoorgebouw nog maar moeilijk te verhuren, maar het relatief jonge gebouw is nog lang niet klaar voor de sloop. Onderzoek maakte duidelijk dat het pand wel degelijk een toekomst heeft als wooncomplex. SENS zorgt ervoor, namens SPF Beheer, dat een jong maar gedateerd gebouw nieuw leven wordt ingeblazen.

Meer leven

Het wordt een prachtig woonproject met ruimte voor 43 luxe appartementen in een statig stukje Den Haag. De ruime penthouses op de bovenste verdieping bieden een fantastisch uitzicht op de skyline van Den Haag en kijken over de Scheveningse bosjes uit op zee. Voor de transformatie worden er zoveel mogelijk materialen van het bestaande pand gebruikt. Duurzaam transformeren dus waarbij zakenmensen en professionals plaats maken voor blije bewoners die straks genieten van de Hofstad.