• meer
  • stad
  • meer
  • leven
Even geduld a.u.b.

STATIONSPOSTGEBOUW GENOMINEERD VOOR KANTOORGEBOUW VAN HET JAAR

13 september 2023

Het Stationspostgebouw is genomineerd voor de ‘Architectenweb Award 2023’ in de categorie ‘Kantoorgebouw van het Jaar’. De prijs is een initiatief van het Nederlandstalige tijdschrift Architectenweb, een van de meest gelezen publicaties over architectuur in Nederland.

De jury schrijft: “Het voormalige Stationspostgebouw is een blikvanger en herkenningspunt in de omgeving en in meerdere opzichten een waardevol gebouw. Gelukkig is het karakteristieke voorkomen van het pand onaangetast gebleven. De jury vindt de transformatie aan de binnenzijde sober en zorgvuldig uitgevoerd. Met het creëren van de vides is niet alleen daglicht dieper in het gebouw gebracht, maar ook een verrassende afwisseling van  verdiepingen met gewone en met dubbele hoogte ontstaan, die bovendien variëren in diepte. Het atrium en de kantoorvloeren bieden een openheid waardoor medewerkers elkaar zien en in het omvangrijke gebouw verbinding kunnen voelen. Bovendien biedt het mogelijkheden om ruimten aan te passen aan veranderende behoeftes, nu en in de toekomst”.

Het Stationspostgebouw is het resultaat van een succesvolle ontwikkeling van LIFE en SENS real estate. Het team bestaat naast architect KCAP, uit J.P. van Eesteren | TBIBESIX NLUnicaDELVA Landscape Architecture | UrbanismDPMG Dutch Project Management GroupSWINN B.V.DGMR, IGG Bouweconomie.

SENS real estate BV, meer stad meer leven!

https://lnkd.in/egtt4PX6