• meer
  • stad
  • meer
  • leven
Even geduld a.u.b.

RvS KEURT CENTRUMPLAN WESTERKOOG GOED, VERKOOP GESTART

08 mei 2024

De Raad van State heeft, eerder dan verwacht, op 8 mei uitspraak gedaan in het beroep wat was aangetekend tegen het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning van het Centrumplan Westerkoog. Het beroep dat was ingediend door de Stichting Verkeersveilig en Gezond Westerkoog, en waarvan de zitting was op 16 april, is door de Raad van State ongegrond verklaard.

Deze uitspraak maakt de weg vrij voor de verkoop en realisatie van de 57 koopwoningen en 20 huurwoningen in het sociale segment waar landelijk en in de gemeente Zaanstad een grote vraag naar is. Naast de woningen biedt het Centrumplan Westerkoog straks ook ruimte aan een sportschool en een sociaal wijkcentrum. Eerder tekende SENS real estate al een overeenkomst met WormerWonen voor de afname van de 20 huurwoningen. Met de realisatie van de koop- en huurwoningen voorziet het team van Aan de Molenwerf de gewenste doorstroming in de gemeente Zaanstad en de wijk Westerkoog. Het project is gelegen direct naast het winkelcentrum Westerkoog en op loopafstand van station Westerkoog.

In navolging van de uitspraak van de Raad van State en in voorbereiding van de verkoop is de voorverkoop van de koopwoningen van start gegaan. Op de website kunnen geïnteresseerden het volledige woningaanbod bekijken. Tijdens de voorverkoop kunnen geïnteresseerden ook in de woningzoeker hun voorkeur voor een specifiek type woning doorgeven.

Brantjes Makelaars zal de verkoop begeleiden en het project zal door Bouwer Vink+Veenman B.V. worden gerealiseerd.

Het adviseursteam bestaat verder uit Ibelings van Tilburg architecten en Constructie-adviesbureau S3 b.v. CieremansVanReijn verzorgt de marketing en communicatie van het project.
Voor meer informatie kijk op: www.aandemolenwerf.nl

SENS real estate BV, meer stad, meer leven!