• Herontwikkeling
  • STAAL
Even geduld a.u.b.
Herontwikkeling in het Haags historisch hart

Herontwikkeling STAAL

Midden in het Museumkwartier, met uitzicht op de Hofvijver, ligt het ca. 25.000 m2 tellende complex met entrees aan de Korte Vijverberg, het Tournooiveld, de Lange Houtstraat en de Doelenstraat. Het pand van onder andere het voormalige Staalbankiers is een monofunctioneel kantoorpand met beperkte bedrijvigheid in de avond of in het weekend. Het pand staat grotendeels leeg en bestaande faciliteiten (fitness, zwembad, squash) worden niet meer benut. SENS is samen met Syntrus Achmea op zoek naar een toekomstbestendige invulling waardoor de plek van echte toegevoegde waarde kan zijn voor de binnenstad.
Locatie Museumkwartier, Den Haag
Programma Ca. 25.000 m2 multifunctioneel (kantoor) programma
Belegger Syntrus Achmea Real Estate & Finance
Architect Kentie en Partners
Status In ontwikkeling

Meer stad

De locatie heeft een zeer prominente ligging in de historische kern van Den Haag. Gelegen tussen het politieke hart van Nederland, het culturele cluster van het Museumkwartier en het Plein als uitgaansgebied. De locatie krijgt een meer actieve inbedding in haar directe omgeving, waardoor meer dynamiek ontstaat en bezoekersaantallen in het Museumkwartier kunnen groeien. SENS wil het gebouw naar buiten keren, waardoor de schakelfunctie wordt benut tussen het Binnenhof en het Lange Voorhout. SENS is overtuigd dat het toevoegen van kantoor complementaire functies als co-working, hotel en appartementen op deze plek, resulteert in een gezond werk-, verblijf- en woonmilieu. SENS en Syntrus Achmea hebben tot doel gesteld dit prominente stuk stad weer betekenis te geven.

Meer leven

Door de reeks aaneengesloten panden slim te programmeren ontstaat levendigheid en bedrijvigheid. Harmonie tussen werken, verblijven en ontmoeten zijn de ingrediƫnten voor een duurzaam, toekomstbestendig programma. Een publiek toegankelijke binnentuin en een podium voor cultuur, politiek en debat trekt bezoekers naar deze plek. Bewoners, ondernemers, politici en toeristen kunnen elkaar hier ontmoeten. De duurzaamheidsambitie voor het totale gebouw en haar verschillende functies zal de mentale en fysieke gezondheid van de gebruikers bevorderen (WELL). STAAL wordt het icoon van de vitale stad.