• Galaxy
  • Tower
  • in
  • Utrecht
Even geduld a.u.b.
Ontwikkelaar en belegger in één team

Galaxy Tower in Utrecht

Galaxy Tower in Utrecht is het ontbrekende puzzelstukje rondom het Jaarbeursplein. Functioneel lost het een aantal belangrijke issues op. En in het totstandkomingsproces is gekozen voor een unieke samenwerkingsvorm.
Locatie Jaarbeursplein, Utrecht
Omvang 250 hotelkamers en 330 appartementen
Opdrachtgever SPF Beheer
Investeerder SPF Beheer
Architect Tangram Architekten

Meer stad

In opdracht van Spoorwegpensioenfonds en Stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer als eindbelegger begeleidt SENS de ontwikkeling en realisatie van de appartementen en de ondergrondse parkeergarage. De samenwerking tussen SPF en SENS is uniek. We gebruiken onze ontwikkelexpertise om SPF bij te staan als belegger van de te ontwikkelen appartementen. Wij trekken als ontwikkelaar en belegger nadrukkelijk gezamenlijk op. Dit zorgt ervoor dat we relevante kennis en ervaringen sneller delen met projectpartners waardoor het product aan kracht wint.

Meer leven

Galaxy Tower is een unieke combinatie van een luxe viersterrenhotel met 250 kamers en 330 hoogwaardige vrije sector huurappartementen. De 90 meter hoge toren wordt door Amrath Hotels en Restaurant gerealiseerd aan het Jaarbeursplein, tegenover Utrecht Centraal en het Beatrixtheater. Het gebouw is straks een cruciaal scharnierpunt tussen het zakelijke Jaarbeursplein en de nieuw te ontwikkelen woonbuurt. De toren is ook duurzaam in opzet, onder andere dankzij zonnepanelen op het dak en in de gevel waardoor het gebouw een geringe energievraag heeft.