• Europlaza:
  • de
  • schakel
  • in
  • ArenAPoort
Even geduld a.u.b.
Van ArenAPoort naar een hoogstedelijk centrum

Europlaza: de schakel in ArenAPoort

Gelegen in het westelijke deel van het gebied ArenAPoort in Amsterdam, is het kantoorpand Europlaza onderdeel van het Stationskwartier: een belangrijke schakel in de ontwikkeling van ArenAPoort naar een hoogstedelijk centrum waar entertainment, wonen, werken en winkelen samen komen. In samenwerking met ASR Dutch Mobility Office Fund ontwikkelt SENS real estate de locatie. Hierbij wordt verder gekeken dan het kantoorpand zelf: in samenwerking met buurman NSI van het kantoorcomplex Centerpoint is een integraal stedenbouwkundig plan gemaakt.
Locatie ArenAPoort Amsterdam
Programma ca. 40.000 m² kantoren en wonen
Belegger a.s.r. real estate
Architect Delva Landscape Architecture Urbanism
Status In ontwikkeling

Meer stad

De locatie heeft is uniek gelegen direct naast Station Bijlmer ArenA en heeft de potentie om een schakel te vormen tussen het entertainment district rondom de Johan Cruijf ArenA, de kantorenlocatie rondom het spoor en de nieuwe woningbouwontwikkelingen in het gebied. Rondom het bestaande kantoorgebouw Europlaza is ruimte voor aanvullend kantoor- en woonprogramma.

Meer leven

Door de uitbreiding van Europlaza en de aanpak van het Stationskwartier, zal er een nieuwe impuls aan ArenAPoort gegeven worden. Het gebied wordt ontwikkeld naar een hoog stedelijk centrum waar entertainment, wonen, werken en winkelen samen komen. In de plinten komen allerlei voorzieningen die de levendigheid van het gebied zal versterken en de verbinding maakt met de directe omgeving.