• De
  • Haagse
  • Passage
Even geduld a.u.b.
Weer wonen boven de winkels

De Haagse Passage

De Haagse Passage stamt uit 1885, een tijd waarin het gebruikelijk was om als winkelier te wonen boven je eigen winkel. Zo was De Passage Den Haag destijds ook ontworpen. Winkeliers hadden een eigen woonhuis boven hun winkeltje.
Locatie De Passage, Den Haag
Omvang 40 luxe woningen
Opdrachtgever ASR Vastgoed Vermogensbeheer
Architect Kentie en Partners
Opleverdatum 2018

Meer stad

Door de jaren heen begonnen de woningen boven de winkels leeg te staan. Het geheel raakte in verval. De afgelopen jaren is de Passage Den Haag, een Rijksmonument, ingrijpend gerenoveerd en getransformeerd tot een modern winkelgebied, alleen de woningen boven de winkels staan nog leeg. SENS heeft met de visie HAAGSCH winkelen én WONEN een concept ontwikkeld waarin geanticipeerd wordt op de toenemende behoefte van binnenstedelijk wonen voor een brede doelgroep.

Meer leven

We brengen de allure uit de 19e eeuw terug en gieten dat in een modern jasje. Dat wordt straks wonen in de oudste winkelpassage van Nederland. SENS creëert hiermee een extra dimensie in het winkelgebied. Overdag wordt er gewinkeld en koffiegedronken op de terrasjes in de Passage. ’s Avonds, wanneer de winkels gesloten zijn, licht het bovendeel van de Passage op. In de huiskamers genieten bewoners van hun historische en luxueuze woonplek: eten met vrienden, wegdromen bij de open haard zitten of simpelweg genieten van boek.

Gerelateerd nieuws