• De
  • Haagse
  • Passage
Even geduld a.u.b.
Weer wonen boven de winkels

De Haagse Passage

De Haagse Passage stamt uit 1885, een tijd waarin het gebruikelijk was om als winkelier te wonen boven je eigen winkel. Zo was De Passage Den Haag destijds ook ontworpen. Winkeliers hadden een eigen woonhuis boven hun winkeltje.
Locatie De Passage, Den Haag
Programma 4 stadswoningen
Belegger a.s.r real estate
Architect Kentie en Partners
Aannemer HULSHOF | DE KLOET
Status Opgeleverd in 2023
Website https://www.residencedepassage.nl/

Meer stad

Door de jaren heen begonnen de woningen boven de winkels leeg te staan. Het geheel raakte in verval. De afgelopen jaren is de Passage Den Haag, een Rijksmonument, ingrijpend gerenoveerd en getransformeerd tot een modern winkelgebied, alleen de woningen boven de winkels stonden nog leeg. SENS heeft met de visie HAAGSCH winkelen én WONEN een concept ontwikkeld waarin geanticipeerd is op de toenemende behoefte van binnenstedelijk wonen voor een brede doelgroep.

Meer leven

We hebben de allure van de 19e eeuw teruggebracht en in een modern jasje gegoten. Nu is het mogelijk om te wonen in de oudste winkelpassage van Nederland. SENS heeft hiermee een extra dimensie toegevoegd aan het winkelgebied. Overdag wordt er gewinkeld en koffie gedronken op de terrasjes in de Passage. ’s Avonds, wanneer de winkels gesloten zijn, licht het bovendeel van de Passage op. In de huiskamers genieten de bewoners van hun historische en luxueuze woonplek: ze eten met vrienden, dromen weg bij de open haard of genieten simpelweg van een boek.

Gerelateerd nieuws