• Parkeergarage
  • Museumkwartier
Even geduld a.u.b.
Parkeergarage maakt ambities Museumkwartier mogelijk

Parkeergarage Museumkwartier

Maak het Tournooiveld weer de toegangspoort van het centrum van Den Haag. Dit was een langgekoesterde wens uit de jaren ’80 van de vorige eeuw. Tegelijkertijd was er de overtuiging dat ingrepen in het gebied vrijwel onmogelijk waren. Jarenlange stilstand was het gevolg. Een binnenstedelijke ontwikkeling, een ingewikkelde en uitdagende opgave.
Locatie Tournooiveld, Den Haag
Programma 320 ondergrondse parkeerplaatsen
Ontwikkelpartner Dura Vermeer
Belegger Interparking
Architect Royal Haskoning en Braaksma&Roos en Rijnboutt
Aannemer Dura Vermeer
Status Opgeleverd in 2016

meer stad

SENS real estate pakte de handschoen op en ging met alle partijen, bewoners, gemeente, bedrijven en culturele instellingen om tafel. Wat was er nodig om het gebied beter te ontsluiten, de leefbaarheid te vergroten en ervoor te zorgen dat parkeren ondergronds gaat – wat het gebied bovengronds, het Museumkwartier, een forse impuls zou geven? De oplossing: een supermoderne, ondergrondse parkeergarage met stijl en alle moderne mogelijkheden. Met doorzettingsvermogen heeft deze aanpak geleid tot veel draagvlak, consensus, enthousiasme en toekomstgerichte oplossingen. Denk hierbij aan eco-parking, waarbij energiezuinige en elektrische auto’s korting krijgen.

meer leven

Inmiddels weten steeds meer bezoekers het gebied te vinden. Binnen een paar maanden na opening wordt de garage dagelijks goed gebruikt. En bovengronds is de Haagse allure van weleer teruggekeerd, geparkeerde auto’s zijn uit het straatbeeld verdwenen. Hagenaars, ambtenaren en toeristen, ze wandelen ontspannen door dit fascinerende, historische decor.