• meer
  • stad
  • meer
  • leven
Even geduld a.u.b.

THE VANZZ AMSTERDAM: EEN NIEUW LEVENDIG WOONGEBOUW IN ARENAPOORT

20 maart 2024

De gemeente Amsterdam heeft haar goedkeuring verleend op het Voorlopig Ontwerp voor The Vanzz Amsterdam. Dat betekent dat we starten met het Definitief Ontwerp.

The Vanzz ligt op een steenworp afstand van het Station Amsterdam Bijlmer ArenA, de Johan Cruijff ArenA en winkelcentrum Amsterdamse Poort. Op deze voormalige horecalocatie komt een woontoren met veel aandacht voor sociale impact. De woontoren bestaat uit 242 huurappartementen, en een commerciële plint met horeca en gemeenschappelijke woonvoorzieningen. Het project draagt zo bij aan de transitie van de Arenapoort, dat verandert van een kantoor- en evenementenplek naar een hoogwaardig multifunctioneel (woon)milieu.

Het innovatieve ontwerp van Team V Architectuur heeft een hoogwaardige inclusieve woonkwaliteit. Het plan houdt rekening met een gevarieerde en voornamelijk betaalbare woonmix met sociaal, middelduur en vrije sector, waarbij voor bewoners uit het stadsdeel Zuidoost een voorrangsregeling geldt.
Het concept voor het woongebouw is erop gericht het gevoel ‘samen te wonen’ te versterken; iedere verdieping krijgt een fietsenstalling en toegang tot de gemeenschappelijke daktuinen. Dit zorgt voor een community per verdieping. In de tweelaagse plint komt een grote gemeenschappelijke ruimte, te gebruiken voor alle bewoners. Deze ruimte ligt naast het dakterras met kruidentuin. Zodoende wordt de sociale cohesie binnen The Vanzz versterkt. De horeca keert in de eindsituatie terug in de plint met een groot terras aan het water. Kortom; The Vanzz wordt een waardevolle en levendige toevoeging in het centrumgebied van Amsterdam Zuidoost.

SENS real estate BV estate ontwikkelt het plan in nauwe samenwerking met Vanzz Holding B.V., Gemeente Amsterdam en gedelegeerd ontwikkelaar LingottoSavills Nederland gaat het verkoopproces begeleiden. Partijen willen eind dit jaar starten met de bouw.

Het adviseursteam bestaat uit Team V ArchitectuurVan Rossum Raadgevende Ingenieurs BVHuygenCauberg HuygenFrontwise FacadesSavills NederlandLoyens & LoeffISIS Bouwadvies B.V.Deltavormgroep bv. Impressie door Parallel.

SENS real estate, meer stad meer leven!