• meer
  • stad
  • meer
  • leven
Even geduld a.u.b.

START REALISATIE PROJECT DE BLAAUWEN HAAN GOUDA

05 april 2022
Op maandag 4 april 2022 is begonnen met de realisatie van project De Blaauwe Haan. Wethouder Tetteroo van Ruimtelijke ordening voerde de feestelijke start-sloop handeling uit waarmee het project officieel van start is gegaan. De geplande oplevering is in de zomer van 2024.

Het project De Blaauwe Haan betreft een herontwikkeling van het terrein aan de Kattensingel 61-69 met een lange geschiedenis van kaasmakerij. Nadat in de afgelopen jaren de bedrijvigheid afnam is met de eigenaar gezocht naar een toekomstbestendige invulling van het terrein.

Het terrein is omsloten door woningbouw en ligt tussen het historisch centrum van Gouda en het monumentale Van Bergen IJzendoornpark. Gekozen is voor een woningbouwontwikkeling met 35 parkwoningen en 24 appartementen. In het ontwerp is gezocht naar een relatie met de omgeving. De parkachtige inrichting tussen de woningen, met een looproute richting het Van Bergen IJzendoornpark zorgt voor deze verbinding. Het toekomstig appartementengebouw is gesitueerd aan de Kattensingel en is ingepast in de gevelwand van de singel. Met deze ontwikkeling krijgt het braakliggend terrein aan de Kattensingel een levendige invulling en wordt een stukje stad toegevoegd aan Gouda.

Wethouder Rogier Tetteroo ( Ruimtelijke Ordening) is blij met de geplande woningbouw: “We werken hard om het woningtekort in Gouda terug te dringen. Dit project sluit daar goed op aan. Het is een prachtige en zeer gewilde locatie met eengezinswoningen en appartementen en veel groen, nabij het centrum, station en het aangrenzende park.”

Het project De Blaauwe Haan is een ontwikkeling van SENS real estate (projectontwikkelaar), ontworpen door Galis Architekten BNA (architect) en Lindeloof tuin- en landschaparchitecten. De realisatie wordt uitgevoerd door Van Wijnen (bouw) en Kruiswijk (sloop en sanering).

SENS real estate, Meer stad, meer leven!